Drupaljam 2017

Auteur

Johan Van den Rym

Geschatte leestijd
5 min.

De boeiende opening keynote Digital privacy werd verzorgd door Tijmen Schep, medeoprichter van Setup Medialab, een expert in digital privacy. Digital privacy is een hot topic met de nieuwe richtlijnen van de EU over online privacy van de burger

De sessie Instant speed with Google AMP and Facebook Instant Articles verzorgd door Baris Wanchers van Drupal agency Limoengroen gaf een inkijk op hoe je content op het mobiele web kan aanbieden en ontwerpen. Beperkte dataplannen, wispelturige netwerken en langzamere verwerkingssnelheden betekenen dat ontwikkelaars vooral moeten bewust zijn van hoe hun pagina's worden gebouwd en weergegeven. Vooral op mobiele apparaten kunnen slecht ontworpen of langzaam geladen pagina's de bouncerate aanzienlijk verhogen en resulteren in verloren advertentieinkomsten.

Paladin Studios en Ijsfontein hadden een heel leuke dubbele sessie over 
UX in games: 2 showcases. 
De eerste showcase van Paladin Studios was een remake van een oude arcade game Galaga in een mobile game. Aan de hand van wireframes en sketches werden alle iteraties van beginconcept tot eindproduct overlopen. 

Galaga - mobile game

Ijsfontein, gespecialiseerd in het ontwikkelen van online- en e-learning games had een boeiende sessie over het uitstippelen van een online scenario om je eindgebruikers onder te doppelen (immersie) in het spel, het creëren van game personae, role play en spelniveau's. Vele van deze concepten deden me denken aan UX voor websites en webapplicaties.  
Vooral online feedback geven bij interacties met de eindgebruiker is om te onthouden.

Sessies zoals Media in Drupal 8 core en Configuratiemanagement in Drupal 8 tonen aan dat Drupal 8 blijft vernieuwen in de Open Source Community.

Media in Drupal 8 core

Sessies, locatie, lunch, de mensen... Drupaljam was weer top dit jaar! 

Drupal Jam groepsfoto!!